Over ons

In september 2008 zijn we ontstaan uit een projectkoor van de TulpenProms. Sindsdien hebben we ons onder deskundige dirigenten (Bert Schonewille, Nyanda van Dijk, Mathieu Vulto en Karlijn Kunnen) mogen ontwikkelen tot de vocalgroup die we nu zijn.

We zijn een actieve vocalgroup met 22 leden. De prachtige arrangementen van onze dirigente Karlijn Kunnen komen helemaal tot hun recht door de mooie verdeling van de mensen over de stemgroepen. Daar waar veel groepen moeite hebben tenoren, baritons en bassen te vinden mogen wij ons gelukkig prijzen met acht mannenstemmen!

We zingen zowel a capella als met begeleiding van piano of gitaar maar schuwen geen enkele collab met andere bands of “koorlega’s”. Een prachtig voorbeeld hiervan is een serie concerten in Nijverdal en Emmeloord in het kader van de muziek van Queen. Hierbij werkten we samen met orkest Advendo en The New Valley Singers uit Nijverdal.

Eenmaal per week repeteren we in Emmeloord. Dit betekent niet dat alle leden uit “de klei getrokken zijn”.
De leden komen uit  half Nederland: Oldelamer, Zwolle, Hattem, Harderwijk, Lelystad, Almere, Soest en Eesveen .
De combinatie van zingen op niveau en goede sfeer stralen we uit op ons publiek en zijn we graag geziene muzikale gasten op allerlei gelegenheden. 

De energieke uitstraling en zingen vanuit het hart wordt overal gewaardeerd: van grote podia met band en orkest al of niet met close-miking zoals bij “Koren onder de Toren” tot het zingen bij kleine intieme optredens bij kerstmarkten of diners.